„…půjdem spolu do kantýny“

Stejnou nebo podobnou větu můžete slyšet od zaměstnanců napříč celou Českou republikou bez ohledu na to, zda se jedná o firmu zaměstnávající stovky lidí nebo jen pár desítek.

Stravování v kantýně má jistě své výhody:

  • je to blízko
  • vejdete se většinou do stravenky a pár drobných
  • ušetříte na dýšku
  • stíháte oběd do 30 minut a někdy i méně (tato výhoda je hlavně pro zaměstnavatele)

ale rovněž i nevýhody:

  • nemůžete si dát k jídlu pivo (můžete, ale koukají na vás jako na alkoholika)
  • potkáváte ostatní kolegy, kteří vás můžou připravit o chuť k jídlu
  • všichni z práce ví, jak se stravujete a poté vás pomlouvají („ta má ale prdel“ – „se nediv, vidělas co měla k obědu?“)
  • může si k vám přisednout šéf
  • musíte se s ním rozdělit o svou porci v případě, že tu svojí dojí příliš rychle a pak vám kouká do talíře, a taky jak žvýkáte, a vy se nějak snažíte vyplnit trapnou chvíli ticha

Další nevýhodou na kterou si zaměstnanci často stěžují je kvalita jídla. Pár lidí tvrdí, že se to od dob minulých dost zlepšilo. Pojďme se tedy podívat na pár příkladů jídel od nejmenovaného poskytovatele stravovacích služeb, zda je tomu skutečně tak.

Bramborák a řízekKuřecí steak vyklepaný na 3 mm a k tomu polotovar bramborák

Mrkvový salátMrkvový salát!

HermelínSmažený hermelín s tatarkou bez přílohy!

Špekáčky na pivuŠpekáčky na pivu s bramborem

žábaSmažené žabí nohy

pussy

Pussy sem, pussy tam.

Jednou ročně jsou v kantýně i světlé chvilky. Např. velký steak z tuňáka za 80,- Kč

SAMSUNG

Sdílej nebo tweetuj tento blaf. Pomůžeš ostatním! 🙂
Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *