Tatarák z pštrosa

Tatarský biftek rozděluje společnost na ty, co ho milují, a na ty, kteří by jej nikdy nestrčili do úst. Dříve jsem patřil k druhé skupině, ale dnes na tatarák nedám dopustit. Mám teď samozřejmě na mysli klasický hovězí tatarák.

Proto mě velmi překvapilo, že v Krušovické restauraci Na Michelské v Praze 4 nabízejí i tatarák z pštrosa! Asi 3x jsem si mnul oči v domnění, že jsem ještě rozespalý a v duchu jsem doufal, že se po rozkoukání stane z pštrosího tataráku třeba lososový. Nestal. Číšník navíc potvrdil, že vidím správně a je to skutečně pštros. Zvědavost zvítězila a i všichni ostatní přítomní u stolu netrpělivě čekali, až tuto kulinářskou specialitu spatří.

Nevím, zda to bylo tím, že jsme v restauraci měli uzavřenou firemní akci, nebo jestli to patří k místnímu tradičnímu koloritu. Nicméně jejich způsob servírování vzbudil u všech lidí místo touženého „WAU!“ zděšené „WTF?!“, a ti co chtěli alespoň trochu ochutnat si to rázem rozmysleli… Nenapadá Vás proč? 🙂Tatarák z pštrosa

Sdílej nebo tweetuj tento blaf. Pomůžeš ostatním! 🙂
Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *